G: +386 (0)41 344 904
E: povezani@zivimopovezani.si

 

Ljubiti čarobnost svojega notranjega otroka

Dobrodošli v februar. Do zdaj ste že verjetno okusili prve snežinke, šli na sprehod po belini, se morda spuščali po belih strminah, kepali ali metali v sneg. 
Počeli te otroške radosti, ki so del februarske teme, hkrati nas ponijo z radostjo bivanja v naši kreaciji delovanja. Igrivosti iz katerih se porodi ustvarjalni navdih. 

Skozi to mehkobo srca se nam poraja v našem jedru nekaj zelo prvinskega. Otrok, ki se skriva v naših globinah, ki ni zgolj odsev preteklosti, temveč čarobno bitje, ki je polno ustvarjalne, življenjske energije.

Lažje soočanje z izzivi življenja je skozi  igrivost, skozi sprejemanje, dopuščanje in zaupanje. Vendar se v nas kljub vsemu pojavljajo  strahovi in obrambni mehanizmi.  Življenje je preplet obeh. 

Zato sem vam v februarju pripravila poseben tretma: 

Ljubiti čarobnost svojega notranjega otroka 

Povezali se bomo z našo notranjo deklico, dečkom in vem, da je trenutno to tema, ki nagovarja mnoge od nas, sprejemanje, soočanje, predaja in skozi zaupanje v igrivost ustvarjalne kreacije. 

Začuti,... kaj je tisto kar te naredi radostnega/o, igrivega/o,?  Kaj je tisto kar te otrdi? Kaj zbudi tvoje obrambne mehanizme, prebudi strahove in dvome?            

Opažaš pri sebi, da vsakič ko začneš nekaj novega; projekt,  novo službo ali partnerski odnos, nekaj kar je izven cone tega kar si že počel/a, na plano pokukajo ranljivosti?

Oglasijo se tisti demoni, ki pravijo: »To ni dovolj dobro… Sedaj bi pa že moral/a znati… Tega ne zmoreš… Prestar/a si? Premlad/a si?...  Nisi dovolj dober/a... in še bi jih lahko naštela...«

Skoz nas zvalovi koktajl nemoči, dvomov, nejasnosti, strahov. In na koncu otrdimo; saj je vse nesmiselno, brez veze. 

Opazujmo majhnega otroka, vedno znova poskuša, vsak dan mu je zanimiv, želi si ustvarjati, kreirati, z majhnimi koraki dosegati vedno več in več… in vse to je že v nas, morda je moralo biti skrito, zamolčano…zato bomo ponovno vzpostavili stik z našim notranjim otrokom, delom našega avtentičnega jaza, tistega pristnega sebstva, ki smo mu skozi leta odraščanja zato, da bi lažje preživeli znotraj lastne družine in širše družbe, nadeli najrazličnejše maske ter s tem izoblikovali svoj lažni jaz. Ko se ponovno povežemo  z svojim  notranjim otrokom, se znova odpiramo našemu avtentičnemu, naravnemu sebstvu. Življenje postane bolj polno ustvarjalne in kreativne energije.

Želim vam igrive zimske dni!

Objem Svetlobe
Albina